Habitat Bois constructii case din lemn, cabane de lemn
             
Acasă Lemnul Oferta Tehnologie Montaj Contact
Cabane din lemn Case modele contemporane Case din lemn Case in Kit Extensii Portofoliu Contactati-ne
Casa Ambrosia
case din lemn
In sfarsit, visul dvs. are un pret fara concurenta... fara a reduce din calitatea materialelor.


 

TEHNOLOGIA CASELOR DIN LEMN

4 tehnici de constructie cu lemn

O casa din lemn este o constructie a carei structura purtatoare este din lemn - acoperisul este realizat din elemente orizontale si verticale din lemn.

Tehnica 1 - Lemnul masiv
Ideea este de a stivui busteni sau cherestea de mare, in general rasinoase. Bucatile de lemn se potrivesc impreuna cu un profil longitudinal si se potrivesc impreuna la intersectia lor la jumatate.

Avantaje:
- Casele din lemn masiv au in mod natural o buna izolare termica atunci cand lemnul este utilizat intr-o mare densitate.
- Peretii pot fi dublati. O vata minerala sau de alta natura este necesara intre piesele de lemn pentru a imbunatati etanseitatea rosturilor.

Tehnica 2 - Casele in sesi
Montajul casei cu cherestea din lemn lung permite pastrarea patrimoniului nostru. Construirea cu cherestea se face din lemn lung pentru ca montatorii structurii sunt continui din sol pana la acoperis, contrar constructiei cu lemn scurt ce are imbinari la fiecare etaj. Lemne de esenta tare sunt utilizate in doua sau trei nivele pentru realizarea imbinarilor inclinate. Ele sunt mentinute la inaltimea fiecarui etaj de o piesa orizontala. Aceasta necesita alte imbinari verticale intermediare de inaltimea unui nivel.

case din lemn  case din lemn  case din lemn  case din lemn

Tehnica 3 - Structura de lemn
Montatorii structurii au o lungime egala cu inaltimea etajului.. Sunt spatii intre 40 si 60 cm si sunt fixati prin cuie.

Piesele din lemn au o sectiune minimala de 100x36 mm. Nivelele sunt autonome: primul poate fi montat pe o dala de beton sau lemn plata pentru a monta nivelul urmator. Partea superioara suporta grinzile plansei etajului superior. Plansa montata poate receptiona structura celui de-al doilea nivel. Ultimul nivel sustine sarpanta.

Avantaje:
- Metoda de constructie mai usoara.
- Sistem de constructie economic.
- Posibilitatea de a construi panourile in uzina pentru a usura la maxim munca de pe santier.
case din lemn  case din lemn  case din lemn  case din lemn

Tehnica 4 - Stalpi - Barne - Grinzi
Cu acest sistem elementele de sustinere sunt din lemn masiv sau din sectiuni puternice. Sunt dispuse de-a lungul unei traverse importante (intre 3 si 6 m). Structura este in general stabila fara participarea elementelor de umplere.

Cladirile construite prin aceasta metoda sunt compuse din stalpi de sustinere a grinzilor. Acestea sustin plansele. Stalpii transfera incarcatura ansamblului catre sistemul de fundatii. Peretii umpluti, ferestrele si usile urmeaza inserate in forma scheletului intre stalpi si grinzi.

Avantaje:
- Mare suplete arhitecturala.
- Numeroase posibilitati de pozitionare.
- Structura adaptata decupajelor importante din planse.
- Extensii usoare verticale sau orizontale.

case din lemn  case din lemn  case din lemn  case din lemn
 
Casa ecologica pe structura
din lemn in kit
case din lemn in kit
Noi concepem casele din lemn pentru a corespunde tuturor cerintelor de urbanism ale regiunilor.


 
Un demers atractiv... Autoconstructia
autoconstructie case din lemn
Aceasta solutie ofera proprietarilor posibilitatea de a participa la santierul viitoarei lor case si realizarea unei economii substantiale.


 
©2017 HABITAT BOIS Iasi - case din lemn, cabane de lemn. Toate drepturile rezervate.
Google+. Creare site Iasi & optimizare Google - SANNET.